Nieuwsbrief maart 2011
Door: Evelien
Blijf op de hoogte en volg Evelien
11 Maart 2011 | Nederland, Haaksbergen
Goed nieuws!
Na een getouwtrek van irritaties, boze, en uren durende gesprekken, en dreigende mailverkeer met de nederlandse-, duitse- en oegandese banken, gedurende 7 maanden, heeft ASOD dan eindelijk een 'zwevende' donatie op kunnen nemen. Ambtenarij bij de nederlandse/duitse bank, tegenstrijdige informatie van de oegandese bank, beweringen dat het geld geautoriseerd was om het terug te storten, maar toch onbeschikbaarheid over het geld voor ASOD en voor mij. Te gek voor woorden dat het geld zolang dus heeft 'gezweefd' tussen hemel en aarde.. Je moet dus constant in alles op je hoede blijven, en strakke controle uit blijven oefenen.. Maarrrr, geduld wordt beloond, het is terecht, en wel op de juiste plek!
Nog meer goed nieuws:
Nieuwe vrijwilligers bij ASOD, met internationale nationaliteiten, voor langere duur
Het nieuwe project 'Food for learning' is van start gegaan; doel, duurzame voedselvoorziening met gevarieerdere en voedzamere voedingsmiddelen. De bewerking van het land wordt door de studenten uitgevoerd, waardoor ze gelijk educatief bezig zijn.
Daarnaast zit de bouw van een boorgat voor schoon, veilig en gratis drinkwater in de pen...:-)
Na de schoolvakanties kwamen regelmatig studenten niet terug op school, redenen waren vaak dat vele verzorgers niet de biologische ouders zijn, waardoor ze minder geven om deze kinderen. Deze studenten leven vaak in onstabiele omstandigheden, armoede, en de ouders/verzorgers hebben vaak problemen om de kinderen te voorzien in de basis-levensbehoeften
Afgelopen december/januari zijn de 'sociale medewerkers' (waaronder Jacky) van ASOD op huisbezoek geweest bij de studenten en hun verzorgers/ouders. Soms waren het verre reizen reikend tot het noorden en verre westelijke (en vaak meest afgelegen) dorpen van Oeganda.
Doel; een beeld creeeren van de leefomstandigheden en thuissituaties van de studenten, het overtuigen van de ouders/verzorgers van het belang van educatie, het onderhouden van een goede verstandshouding tussen ouders/verzorgers en ASOD, en natuurlijk proberen een bijdrage los te peuteren gezien de financiele situatie van ASOD.
De bibliotheek is inmiddels uitgebreid met 2 extra kasten, boeken zijn gestempeld en gesorteerd door onze vriend Charity, wat een vooruitgang, wow. Over Charity gesproken.. de laatste tijd zit ik nog wel eens op chat met mijn oegandese vriendjes:-) En heb ik begrepen dat Charity, door zijn enorme drive en wilskracht, goede resultaten boekt op de universiteit. Way to go my friend, keep it up like that! 'Mama Anouck' is very proud.
Zo ook Betty, m'n meissie, het gaat gelukkig goed met haar. Ze is geslaagd voor S4 :-) En in de kerstvakantie is ze op familiebezoek geweest bij haar tante. Aangezien haar moeder 'niet beschikbaar' was, is er helaas geen huisbezoek geweest.
Inmiddels ben ik weer druk sparende voor het volgende schoolsemester. Helaas wil het nog niet vlotten, dus...
ALLE DONATIES ZIJN VAN HARTE WELKOM OM BETTY AAN DE STUDIE TE HOUDEN!!
Sarah ontpopt zich tot een steeds mooier meisje, nog enigszins beperkt, maar ze kan lopen! De littekens zijn enorm, maar gezond en helende voor zover mogelijk. Met dank aan de donaties kan ze geholpen, en geopereerd blijven worden. Dit aangezien ze nog jaren van groei voor de boeg heeft.
Voor je agenda: 10april, oegandadag! Kijk/lees verder op www.oegandadag.nl Als het kan ben ik erbij, wederom als vrijwilligster voor ASOD. Kom jij ook?!
Liefs
Evelien
13 Maart 2011 - 13:29
Henkie & Hennie:
Veel gebeurd Evelien. Dankje voor het verslag. Sterkte er mee ;)