Afronden - Reisverslag uit Kampala, Oeganda van Evelien Bannink - WaarBenJij.nu Afronden - Reisverslag uit Kampala, Oeganda van Evelien Bannink - WaarBenJij.nu

Afronden

Door: Evelien

Blijf op de hoogte en volg Evelien

06 Oktober 2009 | Oeganda, Kampala

Het zit er bijna op..

Nog eventjes en het zit er alweer bijna op.. Vooral de laatste tijd lijkt het erg snel te gaan..het was heftig, mooi, leerzaam, frustrerend maar ook erg leuk. Maar ik ga ook graag weer naar huis. Het gevoel van afscheid.. geeft mij nu al slapeloze nachten..brrr. Ik mis en als ik thuis kom zal ik ook weer missen, tja that’s just the way it is.
Helaas is de laptop alweer in problemen.. dus de foto’s laten nog even op zich wachten..:(

Het afronden is begonnen;
De kerstkaarten voor Marlies zijn klaar en mooi geworden en momenteel werken we aan kralen armbanden voor Philippa (engelse vrijwilligster) om daarna wederom terug te gaan naar het produceren van kerstkaarten maar dan voor mij. Ik heb geinvesteerd in de materialen, meer dan nodig zodat ze daarna met de art and craft nog even vooruit kunnen. Als dubbele vergoeding zal ik de gemaakte kerstkaarten ook nog eens kopen, leuk inkomen voor ASOD toch.

Na constatering dat er 3 grote zakken met literatuur op kantoor ligen te liggen, heb ik besloten om nog een investering te doen. Afgelopen zaterdag heb ik een boekenkast laten maken met dichte deuren en sloten, zodat de studenten op kantoor boeken kunnen lenen.. Ongelofelijk wat goedkoop, maar ideaal voor mij/ons.

Vorige week was er een issue op school, opium was gevonden en een gevecht met de principal (met een mes) heeft plaatsgevonden. Een paar kinderen zijn geschorst en 2 afgeleverd bij de politie om ze discipline te leren.. Dat was heftig voor de kids.

Een paar weekeinden geleden ben ik naar Ssese Islands geweest, waarschijnlijk mijn laatste privé trip alvorens mijn vertrek. Een oegandees paradijs van rust, mooi strand en een geweldige zonsondergang met duizenden zingende muggen. Daar heb ik de eerste nacht genoten met de 2 andere gasten van het hotel, 2 belgische dames die achteraf dicht bij me blijken stage te lopen in het Rubago Hospital als wroedvrouwtjes. Hmm daar ga ik dus waarschijnlijk vrijdag eens een kijkje nemen (oepsie). De 2e nacht was ik wederom de enige gast van het hotel.. heerlijk rustig, wat een genot! :)

Af en toe probeer ik mijn buuf, een collega of vriend mee uit te nemen om ze en fijne tijd te geven. Aangezien zij daar geen geld voor hebben en soms zelfs nog nooit uit zijn geweest in mzungu-restaurant of naar de film, is het ‘een avond van hun leven’ zoals zij het noemen. De buuf is zelfs zo overtuigd van haar slechte gewicht en gezondheid dat ik ze mee heb mogen nemen naar een sportschool. Daar heb ik haar kennis laten maken met de apparaten, oefeningen en ze vindt het leuk.. jippie. Hopende dat ze het vol gaat houden en er een gezonde levenswijze op na gaat houden na mijn vertrek.

Zodra ik thuis ben zal ik een overzicht van mijn werkzaamheden en een financieel overzicht mailen naar jullie sponsoren/donateurs. Het rapport is in de maak en het valt me op dat ik al gauw meer heb gedaan en al helemaal meer heb uitgegeven dan ik dacht.
Ook komt er een omschrijving van de financiele situatie van ASOD, het gaat nl. erg slecht…en er zijn plannen voor een betere toekomst..

Op zondag 11 oktober a.s. komt er een afscheidsfeest van de studenten S4, S6 en van mij. We zijn druk aan het organiseren en het wordt vast een succes, met fungames, drama, entertainment, speeches, lunch en muziek. Wordt vervolgd.

Zwemles S5 gaat super, na 5 lessen kunnen 60% van de jongens al zwemmen! Hilarisch, iedere keer weer. Volgende week vrijdag krijgen ze hun examen.
Computerles ligt helaas al een poos stil want we hebben zeker anderhalve week stroom uitval gehad, mijn student was te laat of ik zat met mijn tijd in de knoei door de zwemlessen.. We hopen dit voor mijn vertrek zeker nog aft e ronden.

Het HIV/Aids project o.l.v. Jacky is opgestart. En de drama groep is weer geactiveerd. Plan is om zo professioneel mogelijk op te gaan treden bij vnl. andere scholen in de omgeving en studenten en personeel voor te lichten.

Dit weekeinde zal ik ook het tehuisje van de hondjes bezoeken (Dennis en Diana bedankt! Jullie horen z.s.m.!)

Oké, ik moet het hierbij laten want mijn tijd zit erop.. internetcafé.. en ze gaan ook nog eens sluiten dus tijd voor mijn 'supper' en ritje terug naar huis om daar op de veranda weer wat te kleppen met mijn buuf :)

Oegandese groetjes en tot gauw
Liefs
Evelien

• 06 Oktober 2009 - 17:11

Sabine:

voor de laatste tijd nog veel succes gewenst en een hele goede terugreis gewenst. groetjes.

• 06 Oktober 2009 - 18:07

Iloon:

Dag lievie,

Nog een paar weken en dan kom je weer naar NL. Veel succes en plezier de komende weken en safe travels.

Lfs,
    Iloon

• 06 Oktober 2009 - 18:22

Henkie En Hennie:

Hallo Evelien,
    Fijn weer een berichtje te krijgen. Ondertussen zijn wij aangekomen in het zonnige Canada. We hebben een mooie en turbulente vlucht gehad. We schrijven misschien vanavond ons 1e verslag wel op de site. Dus nog even geduld.Tot schrijfs. Groeten vanuit een zonnig Chilliwack BC. Take care!

• 07 Oktober 2009 - 08:44

VakantieXperts:

Hoi Evelien,

Leuk om dit allemaal te lezen.
    We hebben een mail naar je gestuurd met een aantal kleine vluchtwijzigingen voor je terugreis!

Nog veel plezier en een prettige terugreis.

Medewerksters VakantieXperts Haaksbergen

• 08 Oktober 2009 - 04:05

Bon:

Hai Evelien, Ik heb je trip en verslagen gevolgd vanaf een afstandje. Ongelooflijk wat je allemaal in die korte tijd hebt meegemaakt. Ik hoop dat je er met een goed gevoel op terug zal kijken. Liefs, bon

• 08 Oktober 2009 - 12:11

Jj.kamminga:

Lieve Evelien

je computer werkt niet dus weet ik niet of je ons laatste berichtje hebt ontvangen. Maar we hopen je na 21 okt. snel te spreken. 28 okt geeft jannie een diavoorstelling over Oeganda. Ga je mee daar heen? Ik heb je dstijds ve
    rteld dat zij daar werkte maar ze ging vlak voor jij aankwam terug. Ik hoor het wel bel je even als je terug bent? Hier is altijd een bed beschikbaar. liefs jaap en bep kamming

• 11 Oktober 2009 - 23:23

Nique:

Hoi Evelien,

Voor je laatste dagen, veel succes gewenst. Zal niet meevallen om afscheid van het land en iedereen daar te nemen. Ik heb je verslagen doorgelezen en wat heb jij een boel meegemaakt! Van een afstandje hebben we je trips toch wel gevolgd! De thee staat klaar, je komt maar!!! Je bent altijd welkom, maar dat wist je waarschijnlijk al. Wanneer jij terug komt, ben ik alweer aan de andere kant van de aardbol. Ga nl. een paar weken kijken hoe het leven er in Viëtnam eruit ziet. Tja, globetrotters zijn we en zullen we blijven.

Veel liefs, warme groet, Nique en Simon

• 14 Oktober 2009 - 16:14

Je Zus:

fyn dat je het fyn hebt gehad maar ook fyn dat je weer terug komt.Jammer dat onze verbinding plotseling was verbroken maar bel je vanavond wel ff terug.Zit nu in een rolstoel je gebeurtenissen te lezen en ga zo weer met mn voetjes hoog.X